ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Έχουμε τρίτο «κύμα» μπροστά, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Έχουμε τρίτο «κύμα» μπροστά, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα
(AP Photo/Achilleas Chiras)

Τρίτο «κύμα» του κορωνοϊού «βλέπει» ο διευθυντής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, εκτιμώντας παράλληλα πως «θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος τόνισε:

«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας... Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

Όπως εξήγησε δε, η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι πως το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ.

«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία, η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» είπε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος αποκάλυψε πως η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση.

«Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα 1ον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει 2ον ποτέ έπρεπε να γίνει και 3ον ποιοι ευθύνονται… βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω ότι ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εξήγησε πως για την επιδημική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά σειρά άλλων δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ