ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για μαθητές γυμνασίων και λυκείων
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, με τους μαθητές να επιστρέφουν μετά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Οι μαθητές των δημοτικών δεν θα κάνουν σήμερα τηλεκπαίδευση, καθώς από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Μετά από σύγχυση που προκλήθηκε την Πέμπτη από αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το άνοιγμα των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας έβαλε τέλος στα σενάρια με ανακοίνωση που ξεκαθάριζε πως το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την επόμενη Δευτέρα.

«Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.


Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.


Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.


Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή 8/1» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης αποφάσισε να εγκρίνει το άνοιγμα των νηπιαγωγείων αλλά και των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει και σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αντικείμενο το click away.

ΕΟΔΥ: 47 θάνατοι, 391 διασωληνωμένοι, 510 νέα κρούσματα

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 47 θανάτους και 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142.777, εκ των οποίων 52,3% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.565 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.934 (30,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες.

To 85,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι
ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Εξάλλου, 911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ