ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Έχουμε δύσκολο δρόμο - Επιφυλακτικότητα για το άνοιγμα της αγοράς

Εξαδάκτυλος: Έχουμε δύσκολο δρόμο - Επιφυλακτικότητα για το άνοιγμα της αγοράς
INTIME

Σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων και στις «κόκκινες περιοχές» ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε μόνο πως «έχει ληφθεί μία απόφαση, να ελπίσουμε να είναι όλα ομαλά, γιατί έχουμε δύσκολο δρόμο».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση που δεν ήταν ομόφωνη, χαρακτηρίζοντας «φυσιολογικό» το να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Έκρουσε, ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου επικαλούμενος τη χθεσινή προειδοποίηση του ΠΟΥ προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Έδωσε επίσης το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού από περίπου 300 έφτασαν στις σχεδόν 7.000.

Ερωτηθείς για την κατεύθυνση των εισηγήσεων της Επιτροπής για το άνοιγμα της αγοράς, που θα δοθούν σήμερα, αρκέστηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, να εκφράσει την επιφυλακτικότητά του, λέγοντας ότι η Επιτροπή είναι μπροστά σε ένα δίλημμα.

«Από τη μία ένας πατέρας που θέλει να πάει στη δουλειά του, για να μπορέσει να φέρει φαγητό στο παιδί του, από την άλλη το παιδί του που του λέει ότι θέλει να δει τη δασκάλα και τους φίλους του. Ο καθένας από τους αυτούς, όμως, κινδυνεύει να μπει στην εντατική. Ποιος σώζουμε;».

Τέλος, συμφώνησε με την απόφαση του Δήμου Σητείας να μην ανοίξει τα σχολεία, η οποία, όμως, ανετράπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ