ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σοβαρές καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για απαράδεκτες συνθήκες στο νοσοκομείο Κιλκίς

Κορωνοϊός: Σοβαρές καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για απαράδεκτες συνθήκες στο νοσοκομείο Κιλκίς
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο του Κιλκίς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ να λάβει δραστικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εσωτερική διασπορά του κορωνοϊού τόσο σε ασθενείς, όσο και σε εργαζομένους.

«Στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ που έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία ευθύνης του να λάβει δραστικά μέτρα. Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική Κλινική που συστεγάζεται με την Χειρουργική Κλινική βρέθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι και τέσσερις ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι νόσησαν συνολικά στο Νοσοκομείο. Η διαχείριση των περιστατικών επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας», προσθέτει.

«Στο δεύτερο τμήμα Covid-19 εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί οκτώ ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά».

«Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο -πρώτο- τμήμα Covid-19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση. Υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες. Διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Έχουμε στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ