ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σύψας: Σοκ και δέος αν υπάρξει έκρηξη με τις ΜΕΘ στο 60%

Κορωνοϊός - Σύψας: Σοκ και δέος αν υπάρξει έκρηξη με τις ΜΕΘ στο 60%
AP Photo

Αίσθηση προκαλεί η σοβαρή προειδοποίηση του καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής των ειδικών Νίκου Σύψα για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Νίκος Σύψας.

Η προειδοποίησή του αφορούσε ειδικότερα την Αττική, καθώς επισήμανε: «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως»

Ο καθηγητής υπογράμμισε: «Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε επιδημιολογική έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

«Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες» ανέφερε ο κ. Σύψας.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, σημείωσε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού «θα πάρουμε ανάσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ