ΕΛΛΑΔΑ

Πώς σχολιάζει το Reuters την «έξοδο» των Αθηναίων στις παραλίες

Πώς σχολιάζει το Reuters την «έξοδο» των Αθηναίων στις παραλίες
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ενδιαφέρον του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters τράβηξε η «έξοδος» των Αθηναίων στις παραλίες το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή το lockdown στην Ελλάδα που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 2020 έχει παραταθεί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

«Οι Ελληνες απέδρασαν από το lockdown για να πάνε στην παραλία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που δίνει έμφαση στις ασυνήθιστες -για την εποχή- καλές καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που άλλες περιοχές της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.

«Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι χαλάρωσαν στην άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας, ενώ η αστυνομία περιπολούσε για να ελέγχει το πλήθος», αναφέρει στον πρόλογό του ο συντάκτης του άρθρου.

Τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο έχουν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: το 1987 και το 2010, όπως ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, επισημαίνεται.

«Δεν είναι φυσιολογικό. Τέτοια μέρα πέρυσι έκανε κρύο», είπε στο Reuters ο 65χρονος Κυριάκος Πιτούλης.

«Από την άλλη πλευρά, βοηθάει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και θέλουν να πάνε κάπου για να ξεφύγουν. Δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι όλη την ώρα».

«Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο. Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY)», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Ο καιρός θα μας τρελάνει! Γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια», δήλωσε ο Παύλος Βλάχος που έκανε ηλιοθεραπεία, στο βρετανικό πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ