ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Καλάβρυτα - 26 θετικά κρούσματα στο «Καλλιμανοπούλειο»

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Καλάβρυτα - 26 θετικά κρούσματα στο «Καλλιμανοπούλειο»
pelop.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα, αφού μετά από προγραμματισμένους ελέγχους που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν 26 τρόφιμοι και εργαζόμενοι θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, τρόφιμοι κοινωνούσαν στο Γηροκομείο χωρίς μέτρα από κληρικούς, κάτι που εντείνει τους φόβους για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, καθησυχάζει ότι το ίδρυμα δέχθηκε συγχαρητήρια κατά τους ελέγχους που έχει δεχθεί, από το κλιμάκιο Υγείας.

Άμεσα βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που προχώρησε σε 63 μοριακά τεστ και εντοπίστηκαν συνολικά 26 άτομα να νοσούν από κορωνοϊό. Όλοι έχουν απομονωθεί σε ειδικούς χώρους του ιδρύματος, χωρίς ωστόσο, να έχουν μέχρι τώρα συμπτώματα.

Από το τεστ βρέθηκαν θετικοί 13 ηλικιωμένοι και 13 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί πως στο Καλλιμανοπούλειο φιλοξενούνται 60 ηλικιωμένοι, ενώ 20 άτομα εργάζονται στο ίδρυμα της Εκκλησίας.

Στο Δημαρχείο Καλαβρύτων ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκομένων φορέων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ