ΠΟΕΔΗΝ: Μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία
Ανανεώθηκε:
Μεγάλη ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού της χώρας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
«Χωρίς ενημέρωση και σχεδιασμό μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία για το γενικό πληθυσμό» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.
Το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, διαψεύδει τις καταγγελίες και αναφέρει πως ο σχεδιασμός με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.
Επίσης διαψεύδει και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, με τον οποίο επικοινώνησε το CNN Greece.
«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού» γράφει επίσης ο κ. Γιαννάκος, ενώ γνωστοποιεί πως για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων.
«Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας» συμπληρώνει.
«Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Χθες μεσάνυκτα έρχονται μηνύματα στους ηλικιωμένους πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία. Χωρίς να γνωρίζουν κάτι επίσημα τα νοσοκομεία. Χωρίς προσωπικό. Και μάλιστα διευρύνοντας τα ωράρια. Άρα χρειάζονται περισσότερη στελέχωση. Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευθεί και τα επισκεπτήρια με κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. Τι κρυφός σχεδιασμός είναι αυτός. Γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη όπως έχουν ανακοινώσει. Διαθέτουμε μηνύματα σε ηλικιωμένους με ραντεβού εμβολιασμού τα νοσοκομεία» συμπληρώνεται στη συνέχεια στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Νέο «πρέσινγκ» του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πρόταση προανακριτικής για Λιβανό - Αραμπατζή
21:10
Φωτιά σε εκκοκιστήριο βάμβακος στη Βοιωτία - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
21:01
Απάντηση Λιβανού για την πρόταση Προανακριτικής από ΠΑΣΟΚ: Η μικροπολιτική υπερισχύει της αλήθειας
20:50
Μηχανή των ΔΙΑΣ συγκρούστηκε με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη - Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί
20:41