ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο φυγόδικος Δεβελέκος της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στη «Φαβέλα»

Συνελήφθη ο φυγόδικος Δεβελέκος της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στη «Φαβέλα»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο Χρήστος Δεβελέκος, μέλος της Χρυσής Αυγής, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο Χρήστος Δεβελέκος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά πέντε ατόμων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και για εμπρησμό κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για μέλος της προσωπικής φρουράς του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Πειραιά και επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Για την ίδια υπόθεση φυγόδικος παραμένει ο Άκης Θεοδώρου, για τον οποίο επίσης εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τις 21 Οκτωβρίου 2020.

Όπως είναι γνωστό, παράλληλα διαφεύγει της σύλληψης και ο ήδη καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και «νούμερο δύο» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση στη «Φαβέλα» είχε τραυματιστεί σοβαρά η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ