ΕΛΛΑΔΑ

Τον επόμενο μήνα σε λειτουργία τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα

Τον επόμενο μήνα σε λειτουργία τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα
INTIME/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε λειτουργία θα τεθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τον επόμενο μήνα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Εντός του επόμενου μήνα θα τεθούν σε λειτουργία και στην πατρίδα μας τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα έχουν το καθένα από αυτά την δυνατότητα να εμβολιάζει 20.000 πολίτες ημερησίως», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γενικά για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας δήλωσε πως «είναι δεδομένο πως στην διαδικασία εμβολιασμού θα υπάρχουν αστοχίες και δυσκολίες».

«Το ζήτημα είναι να εντοπίζονται γρήγορα και να λύνονται» συμπλήρωσε.

«Έως τώρα στην χώρα μας τα προβλήματα είναι μικρά και όλα βαίνουν βάσει του σχεδιασμού. Είναι σημαντικό από όλα τα κόμματα να εκπέμπεται το μήνυμα πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

«Έως τον Μάρτιο θα έχουμε 4.600.000 δόσεις εμβολίων και στο τέλος του πρώτου τριμήνου θα μπορέσουμε να έχουμε εμβολιάσει περί τα 2 εκατομμύρια πολίτες. Ο στόχος έως τις αρχές καλοκαιριού να είναι ασφαλής ο πληθυσμός είναι εφικτός» είπε στη συνέχεια.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη «να πορευθούμε ενωμένοι και συστρατευμένοι».

Όπως εξήγησε «είναι αδύνατον να πετύχουμε εάν ο καθένας δεν κάνει αυτό που του αναλογεί. Για αυτό μιλώ για ατομική υπευθυνότητα. Επιμένουμε λοιπόν ότι η έννοια της ατομικής υπευθυνότητας είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από πότε καθώς μπαίνουμε στη φάση της σταδιακής χαλάρωσης. Η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί άλλοθι για πιθανές κυβερνητικές αστοχίες».

Εκτίμησε μάλιστα πως σε λίγες μέρες θα μπορέσει να ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό και για τους πολίτες άνω των 80 και έως 84.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ