ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ρουσφέτια στους εμβολιασμούς, ειδικά στα νησιά

Κορωνοϊός: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ρουσφέτια στους εμβολιασμούς, ειδικά στα νησιά
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Noah Berger, Pool

Σε σοβαρές καταγγελίες για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, ειδικότερα στα νησιά, προχωρά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

«Στο Νοσοκομείο της Χίου δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 368 συνάδελφοι. Οι δόσεις του εμβολίου που έφθασαν στο νοσοκομείο ήταν για 240 υπαλλήλους. Παρότι λίγα τα εμβόλια προηγήθηκαν άτομα που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι», δηλώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Σε όσους συναδέλφους δεν έγινε ο εμβολιασμός τους είπαν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πότε θα γίνει και πόσο θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός τους», συνεχίζει.

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς επίσης και στις άλλες μονάδες υγείας του νησιού δήλωσαν συμμετοχή 458 εργαζόμενοι. Έφτασαν 215 δόσεις εμβολίου. Όσοι πρόλαβαν έκαναν. Τους υπόλοιπους είπαν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να πάρουν σειρά. Που είναι τα εμβόλια;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Για τους υγειονομικούς δεν φθάνουν. Ειδικά στα νησιά. Μαθαίνουμε ότι γίνονται ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς».

«Σε εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων προηγήθηκαν πολλά άσχετα άτομα. Και μάλιστα νέοι. Έχουμε στοιχεία. Εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι θα είχε εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε συμμετοχή στα νησιά», σημειώνει.

«Τώρα ήρθαν κάποιες δόσεις εμβολίων στα δύο εν λόγω νησιά όχι για το προσωπικό, αλλά για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 85 ετών. Με το σταγονόμετρο τα εμβόλια. Οι υγειονομικοί που δεν ήταν τυχεροί και δεν έκαναν το εμβόλιο δεν κινδυνεύουν περισσότερο από όσους το έκαναν από τη πίσω πόρτα;», καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ