ΕΛΛΑΔΑ

Μπεκατώρου: Μιλάμε ανοιχτά, η εμπειρία μου δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης

Μπεκατώρου: Μιλάμε ανοιχτά, η εμπειρία μου δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης
INTIME NEWS

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, συναντήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο διερεύνησης από τα αρμόδια αθλητικά πειθαρχικά όργανα -και φυσικά από τη Δικαιοσύνη- των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση αθλητών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία και η συνένωση των δυνάμεων της Πολιτείας, των αθλητικών αρχών και των πρωταγωνιστών, των αθλητών, ώστε να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά κάθε μορφή βίας και φαινομένων κατάχρησης εξουσίας στους κόλπους του ελληνικού αθλητισμού.

«Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ την τραυματική εμπειρία που είχα» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τις κοινές δηλώσεις, προσθέτοντας:

«Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές ιστιοπλοΐας. Αφορά στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών. Θέλουμε και επιθυμούμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό, να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να αθληθούν, να μπορούμε άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους και μέσα σε μια υγιή κοινωνία. Μιλάμε και μιλάμε ανοιχτά».

Από την πλευρά του, ο κ. Καπράλος δήλωσε πως «μέσα από τη γενναία στάση της Σοφίας, θέλω να πιστεύω ότι και ο αθλητισμός και η κοινωνία γενικότερα θα ωφεληθούν».

«Με τη συμπαράσταση στη Σοφία θα μειωθεί όλο αυτό που έχει σχέση με κατάχρηση εξουσίας», συμπλήρωσε.

«Οι θύτες πρέπει και να φοβούνται και να ντρέπονται. Από την άλλη, τα θύματα πρέπει να σπάσουν τη σιωπή. Έτσι θα ωφεληθούν όλοι», τόνισε ο πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Η σημερινή συνάντηση μας δίνει χαρά μέσα από ένα δυσάρεστο γεγονός, διότι αποδεικνύεται ότι ενώνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Η Σοφία, η δικιά μας η Σοφία, βρήκε το θάρρος μαζί με τον Νίκο Κακλαμανάκη να ορθώσουν ανάστημα, να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, να κατονομάσουν στις δικαστικές αρχές –εκεί που πρέπει δηλαδή- και στη συνέχεια να μιλήσουν δημόσια», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Η πολιτεία είναι δίπλα σας, είμαστε δίπλα σας»

«Όχι για να εκδικηθούμε κάποιον, απλά για να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε ένα τοπίο υγιές για την επόμενη γενιά αθλητών. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πάει η συζήτηση στο άλλο άκρο, της υπερβολής. Με μέτρο, με σύνεση, με σοβαρότητα θα δουλέψουμε όλοι μαζί, με την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού μας, έτσι ώστε ο ελληνικός αθλητισμός να αποκτήσει ξανά ένα υγιές αθλητικό οικοδόμημα. Με οξυγόνο, με καθαρό φως και κυρίως με τη δύναμη να υπηρετήσει τις αξίες του», συνέχισε ο κ. Αυγενάκης.

«Είμαστε βέβαιοι πως τα νέα παιδιά πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Παρακαλούμε τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί έτσι θα γίνει καλύτερη η κοινωνία μας. Και τους παρακαλούμε να βρουν το θάρρος και τη δύναμη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σοφίας, αν τύχουν τέτοιων περιστατικών, διότι μόνο τότε θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι.
Μόνο τότε η δουλειά και η προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Σοφία, από τον Νίκο Κακλαμανάκη και από άλλους κορυφαίους αθλητές θα μπορέσει με τη δική μας θεσμική στήριξη να κάνει όλο αυτό που λέγεται αθλητικό οικοδόμημα, πιο υγιές, πιο ισχυρό, πιο αποδοτικό στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, η δύο φορές Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ