ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Χανιά: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο Νορβηγός

Έγκλημα στα Χανιά: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο Νορβηγός
neakriti.gr

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας απήγγειλε ο εισαγγελέας Χανίων, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε σήμερα ο 47χρονος Νορβηγός, που φέρεται ότι δολοφόνησε με μαχαίρι την 54χρονη σύντροφό του στην περιοχή των Μεσκλών στα Χανιά.

Ο Νορβηγός οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς την παρουσία συνηγόρου και αμέσως μετά παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια, από την οποία έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

Ο 47χρονος, τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 17 Ιανουαρίου, όταν βρέθηκε νεκρή η σύντροφός του, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου, όπου συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Η 54χρονη μαχαιρώθηκε 14 φορές

Με 14 μαχαιριές φέρεται να σκότωσε την άτυχη 54χρονης από τα Μεσκλά, ο Νορβηγός σύντροφός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το πόρισμα του Ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος έκανε από την αρχή λόγο για ανθρωποκτονία, επιβεβαιώνει την αγριότητα του εγκλήματος μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη:

«Το θύμα έφερε 14 κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία. Από τις 14 κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα – τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα – τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ