ΕΛΛΑΔΑ

Σκουτέλης: Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία, ακόμη και αυτήν την Δευτέρα

Σκουτέλης: Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία, ακόμη και αυτήν την Δευτέρα
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θετικός ως προς το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Σκουτέλης, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήρθε η ώρα». 

Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ανάγκες της κοινωνίας, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία», εκτίμησε ο καθηγητής, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής που θα συνεδριάσει σήμερα για να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, είπε πως «το άνοιγμα της αγοράς πήρε τη θέση του ανοίγματος των σχολείων, για να πάρει σε λίγο καιρό σειρά και η εστίαση».

Όσο αφορά το πότε μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία, δεν απάντησε σαφώς, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ακόμα κι αυτήν τη Δευτέρα.

«Τα νούμερα διορθώνονται βασανιστικά αργά», είπε και χαρακτήρισε «τολμηρό βήμα» το άνοιγμα της αγοράς, τόσο για την Επιτροπή, όσο και για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας, είπε πως «το πρόβλημα είναι η κινητικότητα πριν τις 21:00».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει επιτευχθεί κάποια ανοσία του πληθυσμού, υπενθυμίζοντας ότι «περιμένουμε κι από άλλες εταιρείες» εμβόλια και όχι μόνο από την Pfizer. Για την τελευταία εξήγησε ότι, «δεν έχει ελαττώσει την παραγωγή, αλλά τη διαθεσιμότητα».

Ερωτηθείς τέλος, για το αν μεταδίδει τον κορωνοϊό κάποιος που έχει εμβολιαστεί, απάντησε πως «μάλλον όχι», συμπληρώνοντας πως «μένει όμως να φανεί».

«Ένα χρόνο μετά κι όλοι μιλάμε ακόμα με μάλλον», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ