Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια: Αναλυτικά τα μέτρα επαναλειτουργίας
Ανανεώθηκε:
Όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.
«Αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό.
«Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία», υπογράμμισε.
Τα μέτρα για την επιστροφή τις σχολικές αίθουσες είναι:
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
- Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
- Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
- Χρήση αντισηπτικών,
- Σχολαστικοί καθαρισμοί,
- Τακτικοί αερισμοί των χώρων,
- Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
- Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι - Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν (vids)
18:12
Τέμπη: Διεκόπη για τις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τα «χαμένα βίντεο» - Τι είπαν Καρυστιανού - Ρούτσι
18:04
Μνημόνιο Συνεργασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: «Επισφραγίζει σχέση κοινής αποστολής»
17:59
Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
17:55