ΕΛΛΑΔΑ

Μακρή: Πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα - Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μακρή: Πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα - Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Δημοσιεύτηκε:

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, για πιθανή επιβολή προστίμων σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, όπως και οιδηλώσεις της ότι οι μαθητές θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο για να επιστρέφουν από το σχολείο στο σπίτι.

Ειδικότερα, η υφυπουργός σε ερώτηση για το πώς θα ελέγχονται οι μαθητές μετά το πέρας των μαθημάτων τους και αν θα τους επιβάλλονται πρόστιμα απάντησε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Ωστόσο, δεν όρισε το ακριβές χρονικό περιθώριο που θα έχουν οι μαθητές για να επιστρέψουν στο σπίτι τους από το σχολείο. Τόνισε, όμως, πως θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο.

«Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσης της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή: Πρόστιμο σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα για κορωνοϊό

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις παραπάνω δηλώσεις ήταν άμεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία».

«Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες» αναφέρει συγκεκριμένα το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ