Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσμα στο Δρομοκαΐτειο ενόσω λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο
Ανανεώθηκε:
Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε χθες, Σάββατο, νοσηλευόμενη ασθενής στο Δρομοκαΐτειο και ήδη νοσηλεύεται με συμπτώματα σε γενικό νοσοκομείο, ενημερώνει η ΠΟΕΔΗΝ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι ειδικά νοσοκομείο έχουν οριστεί ως εμβολιαστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, νοσηλευόμενοι και νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο είναι σε καραντίνα, το δε τμήμα τέθηκε εκτός της αυριανής εφημερίας.
«Και ενώ απαγορεύεται γενικώς το επισκεπτήριο λόγω της πανδημίας, το Δρομοκαΐτειο και γενικά τα ειδικά Νοσοκομεία ορίστηκαν εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να προσέρχονται πάνω από 150 πολίτες ημερησίως -χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό- ενώ ταυτόχρονα πολλοί νοσηλευόμενοι κυκλοφορούν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.
«Η θετική ασθενής ήταν στον ίδιο θάλαμο με δύο άλλους ασθενείς και κυκλοφορούσε στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου. Κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος της διασποράς», καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι και οι ομοσπονδίες τους ζητούν ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού να ανατεθεί, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί, σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.
Σερβία: Οι φοιτητές κατέθεσαν ψηφοδέλτιο και κατεβαίνουν στις εκλογές
23:21
Συνελήφθη ανήλικος που αποπειράθηκε να ληστέψει γυναίκα στον Αγ. Παντελεήμονα
23:13
Χούθι: Η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε πάνω από 50 αεροπορικές επιδρομές το τελευταίο 24ωρο
23:02
«Συνήθης εργατική διαφορά» ο λόγος πίσω από το αίτημα για άρση ασυλίας του Νίκου Παπανδρέου
22:51