Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται και τρίτο lockdown, ανησυχούμε για το συνωστισμό
Ανανεώθηκε:
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε ανήσυχος τη Δευτέρα για τις εικόνες συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής και τρίτου lockdown, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».
Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, «απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».
Ο ίδιος τόνισε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν και για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.
«Είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει η μετάλλαξη του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού», είπε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, σημείωσε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον, εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα.
Τέλος, σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, είπε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής.
«Είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Βατόπουλος.
Σοβαρό τροχαίο στον Ε65 προς Τρίκαλα: Τέσσερις κληρικοί τραυματίες - Ο ένας σε σοβαρή κατάσταση
19:18
Στο 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
19:07
Με δάκρυα στα μάτια, οι πρώτοι Παλαιστίνιοι της Γάζας επιστρέφουν από την Αίγυπτο (pics)
18:56
Ιράν: Σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης πλησίασαν αμερικανικό δεξαμενόπλοιο που αγνόησε νηοψία
18:45