ΕΛΛΑΔΑ

Μακρή για γυμνάσια και λύκεια: Τι θα ισχύει για απουσίες και βαθμολογία

Μακρή για γυμνάσια και λύκεια: Τι θα ισχύει για απουσίες και βαθμολογία
INTIME NEWS

Διευκρινίσεις αναφορικά με το θέμα των απουσιών αλλά και για τις βαθμολογίες των μαθητών που φοιτούν στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης έδωσε τη Δευτέρα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των απουσιών, η κυρία Μακρή τόνισε ότι «στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών. Το αν δηλαδή είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου».

Σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες των μαθητών, η ίδια επισήμανε πως «το υπουργείο Παιδείας με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής».

«Ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή», πρόσθεσε η κυρία Μακρή σε δηλώσεις της στο Mega.

Κατά τα λοιπά, επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνηση για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ενώ αυστηροί κανόνες θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε και προκάλεσαν αντιδράσεις, η κυρία Μακρή τόνισε ότι «δεν υπάρχει ειδικό πρόστιμο για μαθητές που αργούν να γυρίσουν από το σχολείο στο σπίτι. Ωστόσο τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας «θα πρέπει να τηρούνται από όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ