ΠΟΕΔΗΝ – Γιαννάκος για απαγόρευση συναθροίσεων: Δεν θα μας κλείσουν το στόμα
Ανανεώθηκε:
Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την απόφαση της αστυνομίας για την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γιαννάκος, κάνει λόγο για «προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών» και για «πολιτικές σκοπιμότητες».
H ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ
«ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ.
Με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.
Και μάλιστα επικαλούνται σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.
Με ποια επιστημονικά κριτήρια τα 100 άτομα που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία και τα 101 που τηρούν τα μέτρα διασπείρουν τον ιό;
Την ώρα που επιτρέπεται να γίνεται χαμός από κόσμο στα εμπορικά κέντρα (βλέπε Ερμού) είναι απαράδεκτο να επικαλούνται τη Δημόσια Υγεία και να απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων με κατασταλτικά μέτρα.
Οι υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης προς τη δημόσια υγεία την οποία υπηρετούμε, τηρώντας όλα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, οργανώνουμε κινητοποιήσεις 28/1 και 16/2 με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας άνω των 100 ατόμων χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν την απόφαση της Αστυνομίας.
Δεν θα μας κλείσουν το στόμα.
Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες. Γιαννάκος»
Οπτογενετική: Πώς λειτουργεί η τεχνική που «κέρδισε» το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής
13:52
Υεμένη: Πάνω απο 100 αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας συμμετέχουν στην επιχείρηση κατά των Χούθι
13:48
Code Like a Girl: Τα κορίτσια που γράφουν κώδικα και διαμορφώνουν τον ψηφιακό κόσμο του αύριο
13:41
«Ψηλά τα χέρια, σκίουρε!» – 10 από τις πιο αστείες φωτογραφίες ζώων του 2026
13:40