Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Δικογραφία σχηματίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. για το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά και του νόμου περί συνωστισμού.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι οργανωτές ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση 100 ατόμων.
Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.
Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών οργανώσεων στο συλλαλητήριο της Πέμπτης ήταν μαζική, με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Μάλιστα, οι εικόνες συνωστισμού προκάλεσαν προβληματισμό στους ειδικούς.
Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή των ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ.
Για αρκετές ώρες, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» παρέμεινε κλειστός, με τους συρμούς να διέρχονται δίχως να πραγματοποιούν στάσεις.
Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα - Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
12:54
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας το τρίτο τρίμηνο
12:51
Παχυσαρκία: Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για τα δωρεάν φάρμακα σε 8.000 δικαιούχους
12:50
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44