ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελία κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλου από τρεις ηθοποιούς

Kαταγγελία κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλου από τρεις ηθοποιούς
Screen grab/YouTube

Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης υποστηρίζουν ότι έπεσαν από τον Κώστα Σπυρόπουλο με επίσημη καταγγελία τους οι ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά.

Οι αποκαλύψεις στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo συνεχίζονται.

Οι τρεις ηθοποιοί εξέδωσαν επίσημη κοινή ανακοίνωση μέσω της δικηγόρου τους, Εύας Γιασματζή, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία, την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν».

Η ανάρτηση της ηθοποιού Τζένης Μπότση:

https://www.instagram.com/p/CKn6MqsBuiJ

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να καταγγείλει επώνυμα ισχυρό παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για βιασμό, έφερε ένα τσουνάμι αποκαλύψεων στο ελληνικό θέατρο.

Πρώτη, σε αποκαλύψεις για ψυχολογική και λεκτική βία που υπέστη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη, προχώρησε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, με τον καταγγελλόμενο θιασάρχη να προχωρά σε μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τις αποκαλύψεις της Δούκα ακολούθησαν έξι πρώην παρτενέρ του, οι οποίες έκαναν λόγο για περιστατικά ψυχολογικής βίας.

Δούκα εναντίον Κιμούλη: Καταιγισμός καταγγελιών – Ποιοι στηρίζουν την ηθοποιό

H Δούκα καταγγέλλει Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία - Με μήνυση απαντά ο θιασάρχης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ