ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη λοιμωξιολόγων: «Κλείδωσε» το click away, τι αποφασίστηκε για γυμνάσια - λύκεια

Σύσκεψη λοιμωξιολόγων: «Κλείδωσε» το click away, τι αποφασίστηκε για γυμνάσια - λύκεια
AP Photo/Yorgos Karahalis

Μαραθώνια είναι η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για την Αττική αλλά και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, το λιανεμπόριο αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύγκλιση φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως προκρίνεται και το click in shop για ένδυση, υπόδηση και ενδεχομένως κομμωτήρια.

Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να δοκιμάσουν ένα προϊόν που έχουν επιλέξει. Τα νέα αυτά μέτρα θα ισχύσουν από την Δευτέρα.

Διαφωνίες καταγράφηκαν και στο ζήτημα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων, με αρκετούς ειδικούς να ζητούν παράταση μιας εβδομάδας και επανεξέταση του ζητήματος για τα γυμνάσια.

Ωστόσο, τελικώς φαίνεται πως αποφασίστηκε να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές να παραμείνουν κλειστά.

Έτσι, και στην Αττική -παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα εάν θα μπει στο «κόκκινο»- θα επιστρέψουν στα σχολεία μόνο οι μαθητές του γυμνασίου.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ορισμένα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας φέρονται να ανησυχούν για το ενδεχόμενο «έκρηξης» των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική και για αυτό ζητούν μια πιο συντηρητική προσέγγιση.

Στο «τραπέζι» έχει πέσει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική στις 18:00, κάτι που επίσης αποτελεί σημείο διαφωνίας για τους ειδικούς.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στην ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά στις 18:00.

«Κόκκινη» απειλή στην Αττική

Με το ένα πόδι… στο κόκκινο βρίσκεται η Αττική γεγονός που έχει προκαλέσει, για ακόμη μια φορά, έντονη σεναριολογία για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα με στόχο την αποφυγή μιας ακόμη δραματικής εκτόξευσης των επιδημιολογικών δεικτών.

Ανάμεσα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ που έθεσαν σε συναγερμό τους επιδημιολόγους συγκαταλέγονται η διαρκής άνοδος του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα, μια αύξηση που αποτυπώνεται καθαρά και στα αστικά λύματα.

Τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την Αττική, δεδομένης της εμφάνισης και στη χώρα μας της πλέον μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και της αύξησης των νοσηλειών στα νοσοκομεία αναφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ