ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown στην Αττική: Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί για γυμνάσια – λύκεια

Lockdown στην Αττική: Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί για γυμνάσια – λύκεια
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την πορεία των «κόκκινων» περιοχών φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Αττική –τουλάχιστον όσον αφορά στη λειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να ανάβουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου στα σχολεία αλλά όχι και του λυκείου.

Συνεπώς, αν επικρατήσει η εισήγηση της επιτροπής, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, θα ανοίξουν όλα τα γυμνάσια της χώρας ενώ τα λύκεια μόνο στις μη κόκκινες περιοχές.

Στις τελευταίες, καθώς και στην Αττική (για την οποία μένει να δούμε αν θα χαρακτηριστεί και τυπικά κόκκινη) η εκπαίδευση στα λύκεια θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως.

Για την απόφαση να ανοίξει η Δευτεροβάθμια, παρά την ανησυχία για την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών, είχε μιλήσει νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Νωρίτερα, κατά τη μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων διαπιστώθηκε σύγκλιση φαίνεται στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση των ειδικών είναι να είναι κλειστά σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away και με τη μέθοδο του click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων.

Στο «τραπέζι» έχει πέσει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική στις 18:00, κάτι που επίσης αποτελεί σημείο διαφωνίας για τους ειδικούς.

«Κόκκινη» απειλή στην Αττική

Με το ένα πόδι… στο κόκκινο βρίσκεται η Αττική γεγονός που έχει προκαλέσει, για ακόμη μια φορά, έντονη σεναριολογία για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα με στόχο την αποφυγή μιας ακόμη δραματικής εκτόξευσης των επιδημιολογικών δεικτών.

Ανάμεσα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ που έθεσαν σε συναγερμό τους επιδημιολόγους συγκαταλέγονται η διαρκής άνοδος του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα, μια αύξηση που αποτυπώνεται καθαρά και στα αστικά λύματα.

Τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την Αττική, δεδομένης της εμφάνισης και στη χώρα μας της πλέον μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και της αύξησης των νοσηλειών στα νοσοκομεία αναφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ