Κρήτη: Σε συναγερμό ο Αγ. Νικόλαος μετά τον εντοπισμό 50 κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία
Ανανεώθηκε:
Ανησυχία επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου μετά τον εντοπισμό 50 καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι μολύνσεις εντοπίστηκαν που από μοριακά τεστ που έγιναν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, τόσο στο γενικό πληθυσμό της πόλης όσο και στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο βρεφονηπιακό σταθμό της Αμούδας, όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα, τα 15 στα βρέφη και τα υπόλοιπα στους εργαζόμενους του σταθμού.
Η συντονίστρια του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη, μιλώντας στην ΕΡΤ Λασιθίου, τόνισε πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί από τα μοριακά τεστ, που από χθες γίνονται μαζικά στα εξεταστήρια της πόλης, συνέστησε ψυχραιμία και ρεαλισμό στους κατοίκους.
Την ίδια ώρα, αναμένονται οι σημερινές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου στις «κόκκινες» περιοχές και να αποφασιστεί ενισχυμένο lockdown για την περιοχή.
SPONSORED
Νεκρός 15χρονος σε ένοπλη επίθεση στη Γαλλία - Μάχη για τη ζωή του δίνει και ένας 13χρονος
15:39
Τραμπ: Θα δεχτώ 20ετή αναστολή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν - Τι είπε για την Ταϊβάν
15:29
Τσάντες θαλάσσης: Από την παραλία στην πόλη – Πώς έγιναν το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού
15:26
Ιαπωνία: Σεισμός 6,3 βαθμών στα βόρεια της χώρας - Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
15:20