ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Έχουμε αύξηση στις εισαγωγές - Προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο

Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Έχουμε αύξηση στις εισαγωγές - Προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία έκανε λόγο ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης

To πιθανό τρίτο κύμα επιδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα απασχολεί το υπουργείο Υγείας, το οποίο προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, όπως φάνηκε και από την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ λίγο μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης «δεν είμαστε ακόμα στο 3ο κύμα όμως καταγράφεται αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία».

Ειδικότερα ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε: «τα νούμερα δείχνουν αύξηση και προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο. Έχουμε αύξηση νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Έχουμε 60 την ημέρα ένα είχαμε πριν λίγες μέρες κάτω από 50 εισαγωγές. όμως ακόμα δεν είμαστε στο 3ο κύμα. Η μάχη δεν έχει τελειώσει έχουμε δρόμο ακόμα».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμα δεν είμαστε σε 3ο κύμα. Τα στοιχεία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι νωρίς να το πούμε. Θα τα δούμε τα στοιχεία εντός των εβδομάδων. Προέχει να φυλάξουμε τα νώτα μας. Αν έρθουν τα εμβόλια να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα. Είμαστε έτοιμοι για αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ