ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης από την «κόκκινη» Πάτρα: Βάλτε πλάτη, η κατάσταση είναι δύσκολη

Χρυσοχοΐδης από την «κόκκινη» Πάτρα: Βάλτε πλάτη, η κατάσταση είναι δύσκολη
INTIME

Την κρισιμότητα της κατάστασης με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Πάτρα, όπου έχουν εντοπιστεί και κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που προήδρευσε σε σύσκεψη.

Η πόλη έχει ενταχθεί από το Σάββατο στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη ενώ χθες ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης τα οποία εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Τον Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Σας παρακαλώ πολύ βάλτε όλοι πλάτη, σας παρακαλώ πολύ κάντε κουράγιο μέχρις ότου βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση: «Για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες σε ορθάδικα θα υπάρξουν δυστυχώς αυστηρές ποινές. Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, η κυβέρνηση τούς βοηθά πάρα πολύ με μια σειρά από οικονομικά μέτρα, αλλά δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία».

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο εκδηλώσεων για το καρναβάλι, δεδομένης της κατάστασης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η καμπύλη των κρουσμάτων στην πόλη είναι άκρως ανησυχητική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανέρχονται στα 219, εκ των οποίων τα 183 εντοπίζονται στον δήμο Πατρέων. Αντίστοιχα, οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων αγγίζουν τις 435, ενώ οι 147 από αυτές εμφανίζουν ήδη συμπτώματα.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 45 έτη (44,94).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ