ΕΛΛΑΔΑ

Τζένη Μπότση: Ήμουν 22 ετών όταν με έβαλε να χορέψω και τον είδα να αυτοϊκανοποιείται

Τζένη Μπότση: Ήμουν 22 ετών όταν με έβαλε να χορέψω και τον είδα να αυτοϊκανοποιείται
Φωτογραφία αρχείου Instagram/jennybotsi

Λεπτομέρειες για την καταγγελία σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, o οποίος έχει ζητήσει μέσω του δικηγόρου του να μην κατονομάζεται από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμουςέδωσε η ηθοποιός Τζένη Μπότση, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Όπως αποκάλυψε, πλέον 14 γυναίκες έχουν καταγγείλλει για «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα» το ίδιο πρόσωπο, και αφορούν μία περίοδο από το 1992 έως το 2005.

«Το 1994 μόλις είχα τελειώσει την δραματική σχολή και είχε έρθει για να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις», σημείωσε η κυρία Μπότση, στη συγκινητική αφήγησή της για τα όσα κατήγγειλε μαζί με την Αγγελικής Λάμπρη και τη Λουκία Μιχαλά.

«Μετά από κάποιους μήνες, επικοινώνησε μαζί μου και με κάλεσε να πάω σε ένα θέατρο για να με δει για κάποιο έργο. Ήταν ο "Εραστής" του Πίντερ. Ένα έργο για δύο άτομα και με ήθελε για τον ρόλο της γυναίκας. Μόλις είχα τελειώσει την σχολή, ένας λαμπερός πρωταγωνιστής, η χαρά μου ήταν μεγάλη», είπε η ηθοποιός.

«Το πρώτο ραντεβού έγινε σε κεντρικό θέατρο. Μου είπε ότι "βλέπεις εδώ ότι γίνονται δουλειές γιατί φτιάχνουμε το σκηνικό και πρέπει να πάμε στο γραφείο". Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Δεν ξέρω τι ήταν εκεί. Εκεί έγινε η ακρόαση. Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και πως θα υπαγορεύει εκείνος τι θα λέω. Κάποια στιγμή άρχισε τη βωμολοχία, είπα ότι δεν μπορώ να του τα πω αυτά τα λόγια, μου είπε ότι το καταλαβαίνει αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου οπότε ίσως να φύγω και να το σκεφτώ και να ξαναπάω μία επόμενη φορά για να συνεχίσουμε. Όντως έφυγα, το σκέφτηκα πολύ, αποφάσισα να το παλέψω, και ξαναπήγα πάλι στο ίδιο μέρος. Μου ζητήθηκε να φοράω και φούστα που δεν φορούσα την πρώτη φορά. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο», συνέχισε.

«Ενιωσα μετά από λίγο, πολύ κοντά την ανάσα του, και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα φώναζα κι έκλαιγα και νομίζω ότι και αυτός σοκαρίστηκε με την τόσο έντονη αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών. Ήταν κλειδωμένη η πόρτα, δεν μπορούσα. Οπότε ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και μετά έφυγα και δεν το είπα σε κάνενα για πάρα πολλά χρόνια. Ξέρω ότι δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Δεν θα με ξαναφήναν να ασχοληθώ με το θέατρο», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Δεν μπορούσα να το πω στους φίλους μου, δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν. Μόνο στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι μου είπε λίγες ημέρες μετά "ξέρεις κάτι, με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να κάνω μια οντισιόν". Και γύρισα και την κοίταξα και της είπα "μην πας". Αυτή η κοπέλα μου έστειλε πριν λίγες ημέρες μήνυμα και μου είπε "σε ευχαριστώ που με προστάτευσες". Είναι η μόνη κοπέλα που κατάφερα να προστατεύσω», είπε.

Όπως δήλωσε η ηθοποιός ήθελε πολλά χρόνια να καταγγείλει το γεγονός:

«Είχα καταλάβει πως δεν το είχε κάνει μόνο σε μένα, υπήρχαν κι άλλες, πολλές. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από εμένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. Πραγματικά θέλει πολύ θάρρος και αυτή τη στιγμή θέλει θάρρος για αυτό που κάνω. Και ταραζόμαστε όλες. Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω με γυναίκες που δεν της ξέρω και νιώθουμε σα να μιλάμε με την αδερφή μας, συγκινούμαστε. Τώρα δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει, κάθε μορφή βίας».

Ερωτηθείσα αν θα κινηθεί νομικά, η Τζένη Μπότση απάντησε πως θα ακολουθήσει τις οδηγίες της δικηγόρου της και ευχαρίστησε τη Σοφία Μπεκατώρου:

«Όχι δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη Σοφία τη Μπεκατώρου, αν ήξερε το καλό που έχει κάνει, μας άνοιξε ένα δρόμο και ευτυχώς αδράξαμε την ευκαιρία. Γιατί στην αρχή είχαμε τις αμφιβολίες μας και αυτά σίγουρα δεν συμβαίνουν μόνο στο θέατρο, συμβαίνουν παντού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ