ΕΛΛΑΔΑ

Παυλάκης: Το τρίτο κύμα ξεκίνησε - Η Αττική χρειάζεται σκληρή καραντίνα

Παυλάκης: Το τρίτο κύμα ξεκίνησε - Η Αττική χρειάζεται σκληρή καραντίνα
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την επικινδυνότητα του τρίτου κύματος το οποίο, όπως λέει είναι εδώ, προειδοποιεί ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να γίνει σκληρό lockdown για να μην ξεφύγει η κατάσταση

Την ώρα που οι μεταλλάξεις μας απασχολούν όλο και περισσότερο, η ανησυχία για το τρίτο κύμα γίνεται ακόμη πιο έντονη. Ένα «κύμα» που σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη δεν αναμένεται αλλά είναι ήδη εδώ.

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει σκληρό lockdown για να μην ολισθήσει η κατάσταση, εκτιμώντας ότι η μέθοδος του «ακορντεόν» δεν αποδίδει.

Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Open TV και στην ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ ενός προληπτικού και σκληρού lockdown» προσθέτοντας παράλληλα πως «δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία».

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται η Αττική, η οποία σε ημερήσια βάση έχει τα μισά κρούσματα της επικράτειας και οι ειδικοί εκφράζουν φοβίες ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να «σκάσει» με ανυπολόγιστες συνέπειες.

«Το τρίτο κύμα ξεκίνησε και είναι επικίνδυνο για την Αττική. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε για όσους πιστεύουν ότι φτάνουμε στο... τέλος της ανηφόρας ότι «ο ιός τώρα είναι χειρότερος και είναι παντού». Παρουσιάστηκε ωστόσο καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό και στην προστασία από τις μεταλλάξεις τονίζοντας πως «τα εμβόλια δουλεύουν για όλα τα στελέχη του ιού», αλλά επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να περιοριστούμε μόνον στα εμβόλια».

Σε ό,τι αφορά στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού και κυρίως σ' αυτά που προκαλούν ανησυχία, της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής τόνισε πως «τα νέα στελέχη είναι σαν τις κατσαρίδες... Οπου βλέπετε μία υπάρχουν πολλές» και πρόσθεσε μετά βεβαιότητας ότι «θα επεκταθούν τα μεταλλαγμένα στελέχη».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ