ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυξάνει η ανησυχία στην Πάτρα - 9χρονος σε ΜΕΘ και δεκάδες θετικοί σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Αυξάνει η ανησυχία στην Πάτρα - 9χρονος σε ΜΕΘ και δεκάδες θετικοί σε νοσοκομείο
INTIME

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πάτρα μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, 9χρονο αγοράκι δίνει τη δική του μάχη με τον ιό νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στο Ρίο, ενώ δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με γιατρό στη ΜΕΘ του «Άγιου Ανδρέα», ο οποίος μίλησε στο Mega, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχουν επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα, ενώ ένας άνθρωπος είναι διασωληνωμένος.

Μεγάλο ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού δεν έχει εμβολιασθεί και η διασπορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Ειδικότερα, στα 1.150 άτομα που εργάζονται στο νοσοκομείο, οι 550 δεν έχουν εμβολιασθεί.

Ακόμα, όπως είπε, τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου θα κλείσουν από Δευτέρα, καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα ακόμα και μέσα στο χειρουργείο.

Όπως υποστήριξε, το ποσοστό των εμβολιασθέντων στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, είναι στο μέσο όρο, στο 55%.

Aνταποκρίνεται θετικά στην αγωγή o 9χρονος

To παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow». Το πρώτο κρίσιμο βράδυ πέρασε σύμφωνα με τους γιατρούς καθώς ανταποκρίνεται θετικά στην αγωγή.

Παράλληλα, εξετάζεται εάν είναι θετικός στη βρετανική μετάλλαξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η μητέρα του είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Είναι, μάλιστα, μια από τα 11 άτομα που βρέθηκαν θετικά στην προσαναφερόμενη μετάλλαξη και δεν έκαναν το εμβόλιο.

Τα μέλη της οικογένειας του 9χρονου, πατέρας, μητέρα και αδερφός, έχουν νοσήσει. Είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι στην Αχαΐα δύο δημοτικά σχολεία είναι κλειστά. Επίσης επτά τμήματα σχολείων και δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ