ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Κατέληξε 16χρονη με συμπτώματα κορωνοϊού

Θήβα: Κατέληξε 16χρονη με συμπτώματα κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Κατέληξε μία 16χρονη κοπέλα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού.

Η 16χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας σήμερα το πρωί.

«Εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα κορωνοϊού. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός και κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων» δήλωσε στην τοπική σελίδα evima.gr ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Αναστασίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 16χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, το άτυχο κορίτσι κατέληξε από ανακοπή.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158.716, εκ των οποίων 52% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.988 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.885 (63,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 178 (73%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 1.131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ