ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Κι άλλοι εμβολιάστηκαν εκτός λίστας - Πιέσεις δέχεται ο υπεύθυνος εμβολιασμών

Κέρκυρα: Κι άλλοι εμβολιάστηκαν εκτός λίστας - Πιέσεις δέχεται ο υπεύθυνος εμβολιασμών
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του δημοσιογράφου, που εμβολιάστηκε εκτός λίστας στο κέντρο υγείας της πόλης της Κέρκυρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος εμβολιασμών, Σπύρος Σκιαδόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Σκιαδόπουλος υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι ο ίδιος έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι δέχεται πιέσεις για να εμβολιαστούν άτομα εκτός λίστας από τους ανωτέρους του.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις και άλλων πολιτών -ακόμα και πολύ νέων ατόμων- που εμβολιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου μέσου.

Ο κ. Σκιαδόπουλος παραδέχτηκε ότι ο ίδιος κάλεσε το δημοσιογράφο για τον οποίο γνώριζε ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα και ενδιαφέρονταν να εμβολιαστεί, καθώς το εμβόλιο που περίσσευε είχε πολύ μικρό χρόνο ζωής και δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τα σώματα ασφαλείας, στα οποία απευθύνθηκε αρχικά.

Τέλος, ο Σπύρος Σκιαδόπουλος επισήμανε, ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από την 6η ΥΠΕ για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια που περισσεύουν και αν θα πρέπει ή όχι να χορηγούνται σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ