ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Πώς έχασε τη μάχη η 16χρονη που νόσησε από κορωνοϊό - Η καταγγελία του αδερφού της

Θήβα: Πώς έχασε τη μάχη η 16χρονη που νόσησε από κορωνοϊό - Η καταγγελία του αδερφού της
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Το μικρότερο, ηλικιακά, θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως έγινε σήμερα μία 16χρονη από τη Θήβα.

Η κοπέλα είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό στις 29 Ιανουαρίου και καθώς είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα, επέστρεψε στην οικία της. Ωστόσο, σήμερα τα ξημερώματα μετέβη στο νοσοκομείο της Θήβας σε επιδεινωμένη κατάσταση.

«Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση. Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε» αναφέρει συγκεκριμένα ο διοικητής του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Θήβα: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο της 16χρονης που νόσησε από κορωνοϊό

Διασωληνωμένη και η μητέρα του θύματος

Ο αδελφός της 16χρονης ανησυχεί και για τη μητέρα του, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό επίσης με κορωνοϊό, όπως είπε και ο ίδιος.

Την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του και η αδελφή του παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha. Έτσι, έκαναν τεστ και βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ έπειτα τους συνέστησε να μείνουν σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι, όπως κι έγινε.

Η κατάσταση της μητέρας του επιδεινώθηκε, καθώς έχει υποκείμενο νόσημα, και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί.

Τι καταγγέλλει ο αδερφός της 16χρονης

Ο αδελφός της ανήλικης καταγγέλλει ότι ενώ το κορίτσι είχε βγει θετικό στον κορωνοϊό, ο παιδίατρος που την εξέτασε είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.

Πρόσθεσε ακόμα πως είχαν ενημερώσει τους γιατρούς ότι η αδερφή του έπασχε από υποκείμενο νόσημα (διαβήτη), αλλά δεν της δόθηκε η πρέπουσα ιατρική προσοχή.

«Αν τον δω μπροστά μου θα ψάχνει να κρυφτεί» δήλωσε ο νεαρός, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

«Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», πρόσθεσε.

«Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος, ούτε είναι στοργικός. Σε χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις. Ο κορωνοϊός είναι ανάμεσά μας, είναι κάτι φοβερό» δήλωσε.

«Στέρεψα από δάκρυα, πρέπει τώρα να στηρίξω και τη μητέρα μου» είπε στο τέλος.

Έκκληση του δημάρχου

Ο δήμαρχος Θήβας κ. Αναστασίου είπε πως «η 15χρονη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα του ιού».

Τέλος, μιλώντας στο evima.gr, δήλωσε:

«Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός και κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων».

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158.716, εκ των οποίων 52% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.988 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.885 (63,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 178 (73%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 1.131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ