Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00
Ανανεώθηκε:
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 18:00 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι κάτι που θα το δούμε».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός προειδοποίησε πως βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής.
«Όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπ’ όψιν των λοιμωξιολόγων και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα πως η Αχαΐα και άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός.
Και συνέχισε:
«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά».
Την ίδια ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε πως την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Χαρδαλιά.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία
Ερωτηθείς για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:
«Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανείς που να τολμά να κάνει καταλήψεις να ασκεί βία στα πανεπιστήμια και να πουλά ναρκωτικά».
Συμπλήρωσε δε, πως «αυτοί που αρνούνται την ίδρυση αυτού του σώματος δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν, εδώ και 50 χρόνια προβάλλουν την ατιμωρησία».
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι κανείς δεν είναι ευτυχής να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι μια δύναμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου.
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ Η NAVTEX: «Τρικυμία» στον δρόμο για την Άγκυρα: Χαμηλά ο πήχης για το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν - Οι ΝΟΤΑΜ και οι ΗΠΑ
07:25
Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα, πλημμύρες στην Κεφαλονιά - Σήμερα η πιο βροχερή μέρα, στο «μάτι» η Αττική
07:15
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (05 Φεβρουαρίου)
06:30