ΕΛΛΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 5χρονος-θύμα ξυλοδαρμού του φίλου της μητέρας του

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 5χρονος-θύμα ξυλοδαρμού του φίλου της μητέρας του
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα διακομιστεί εντός της ημέρας ο 5χρονος, θύμα ξυλοδαρμού από τον 40χρονο φίλο της μητέρας του, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Θύμα της βαναυσότητας και το τρίχρονο αδερφάκι του.

Ο πεντάχρονος διακομίστηκε χτες το απόγευμα με πολλαπλά και σοβαρότατα τραύματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για τη διακομιδή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του σε ειδική παιδοεντατική μονάδα που λειτουργεί στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα.

Θύμα της βαναυσότητας του κατ' επανάληψη συλληφθέντα 40χρονου (για κλοπές και ναρκωτικά), ήταν και το 3χρονο αδερφάκι του πεντάχρονου, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές στην οικία του δράστη σε κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Το τρίχρονο, το οποίο μεταφέρθηκε αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική μονάδα, φέρει εμφανή τραύματα κακοποίησης σε όλο του το σώμα, χωρίς ωστόσο να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Τα έως τώρα στοιχεία, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στα σώματα των δύο παιδιών, αποτελούν αδιάσειστους μάρτυρες ότι ήταν αποδέκτες ιδιαιτέρως βίαιων ξεσπασμάτων του συλληφθέντα φίλου της μητέρας τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη και της μητέρας των ανηλίκων θυμάτων καθώς και των γονιών του δράστη, οι οποίοι ενώ φέρεται να γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν δεν έκαναν ενέργειες για την προστασία των παιδιών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουν γίνει ήδη ενέργειες από την πλευρά των αρμόδιων αστυνομικών Αρχών, ώστε να διερευνηθεί από πλευράς της επιμελήτριας ανηλίκων του ενδεχομένου αφαίρεσης της επιμέλειας των παιδιών από τη μητέρα.

Ο 40χρονος μουσουλμάνος, φίλος της μητέρας του παιδιού, για ασήμαντη αφορμή αρχικά γρονθοκόπησε με αγριότητα τον πεντάχρονο, τον οποίο στη συνέχεια φέρεται ότι συνέχισε να χτυπά με ξύλο, παρουσία της μητέρας. Ο δράστης εγκατέλειψε το θύμα του και τράπηκε σε φυγή.

Ο 5χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου τραυματισμού που υπέστη από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 5χρονος - Τον ξυλοκόπησε ο φίλος της μητέρας του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ