ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Εάν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει άμεσα – Όλα στο τραπέζι

Βατόπουλος: Εάν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει άμεσα – Όλα στο τραπέζι
© Intime p.a.

«Εάν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα»: αυτό τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ερωτηθείς εάν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε πως είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

«Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς» τόνισε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με τη γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται.

Μάλιστα, ο κ. Βατόπουλος επιβεβαίωσε πως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν από τις 21:00 βρίσκεται στο τραπέζι, ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η εξέλιξη της πανδημίας είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές εκρηκτική, «επομένως θα πρέπει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις».

Ωστόσο, ο ειδικός παραδέχτηκε ότι ένα αυστηρότερο κλείσιμο δημιουργεί σκέψεις, καθώς έχει τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος.

«Να εκτιμηθεί το κατά πόσο το άνοιγμα των γυμνασίων επηρεάζει την κινητικότητα, με την έννοια του ότι τα παιδιά του Γυμνασίου πάνε μόνα τους στο σχολείο» δήλωσε ο καθηγητής αναφέροντας πως θα μελετηθούν τα στοιχεία για το αν το άνοιγμα των Γυμνασίων επηρέασε όντως την επιδημιολογική εικόνα.

Ο ίδιος εκτίμησε, όμως, ότι το άνοιγμα των δημοτικών δεν πρέπει να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «και τα παιδιά κολλάνε», εξηγώντας παράλληλα πως δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα για το τι ισχύει για τη μετάλλαξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ