ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων, δεν θα συζητηθεί από την Επιτροπή

Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων, δεν θα συζητηθεί από την Επιτροπή
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κανονικά αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές όπου τα λύκεια συνεχίζουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων», σημείωσε η υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική της συνέντευξη, τονίζοντας ότι «είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε στη βάση των εισηγήσεων που μας δίνουν σχετικά με τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών».

Η κυρία Κεραμέως απηύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για κορωνοϊό.

Κληθείσα να σχολιάσει τα μαζικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών».

«Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6;», διερωτήθηκε και συνέχισε:

«Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

«Δεύτερον ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει», συμπλήρωσε.

Εκπαιδευτικές ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων, φοιτητικές και μαθητές αντιδρούν στη θέσπιση ορίου φοίτησης, στην πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ καθώς και στην αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων στα μισά της σχολικής χρονιάς και εν μέσω πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ