ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Δωρεάν rapid tests την ερχόμενη Τετάρτη

Ρέθυμνο: Δωρεάν rapid tests την ερχόμενη Τετάρτη
ΙΝΤΙΜΕ

Δωρεάν Rapid Tests για την ανίχνευση του COVID-19 μέσα από τα αυτοκίνητα (Drive Through) των πολιτών στο Ρέθυμνο προγραμμάτισε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στη Μαρίνα Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνης, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Χανίων, της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας , της Περιφέρειας Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου, θα διενεργήσουν τα δωρεάν Rapid Tests για την ανίχνευση του COVID-19 από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση στον κωδικό 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ ή τον αριθμό της ταυτότητας τους καθώς και το νούμερο του κινητού τους, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του Rapid Test μέσα σε λίγες ώρες από την λήψη του.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης: «Η συμμετοχή και παρουσία των πολιτών του Δήμου Ρεθύμνου κρίνεται απαραίτητη και ουσιαστικής σημασίας για την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», με την παράκληση να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας) και ο αριθμός των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο να μην ξεπερνά τα δυο ενήλικα άτομα.

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή και συζήτησαν για την πορεία της πανδημίας στο Ρέθυμνο με αφορμή και την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στο νομό, όπως αυτή ανακοινώνεται επισήμως από τον ΕΟΔΥ. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και των ενεργειών, που αφορούν στην έγκαιρη ιχνηλάτηση αλλά και τη στενή επιτήρηση της νόσου: «… υπάρχει η ανάγκη της διασύνδεσης και ουσιαστικής εμπλοκής των τοπικών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς οι τοπικές Υπηρεσίες, λόγω της καλύτερης γνώσης και επαφής με τις τοπικές κοινωνίες μπορούν αποδεδειγμένα να δράσουν πολύ αποτελεσματικά και γρήγορα σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της ιχνηλάτησης αλλά και στην επιτήρηση - έλεγχο των κρουσμάτων, που βρίσκονται σε καραντίνα». Έγινε παράλληλα λόγος για την ανάγκη συνεχών ελέγχων με τεστ των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ώστε να επιτηρείται πιο συστηματικά η νόσος, καθώς επίσης και να επισπευσθεί και ο εμβολιασμός στο νομό Ρεθύμνου.

Η κ. Λιονή μίλησε για το πόσο σημαντική είναι και η τήρηση των μέτρων από την πλευρά των πολιτών καθώς: «… όπως αποδείχτηκε από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, έστω και η παραμικρή χαλάρωση μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα των αριθμό των νοσούντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ