ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Take away: Φαρσοκωμωδία η στάση της κυβέρνησης, λέει το ΚΙΝΑΛ

Lockdown - Take away: Φαρσοκωμωδία η στάση της κυβέρνησης, λέει το ΚΙΝΑΛ
Φωτογραφία αρχείου INTIME / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση. Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημας Αλλαγής.

«Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Και προσθέτει: «Να σοβαρευτούν επιτέλους. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν το τι πρέπει να γίνει».

Νωρίτερα το Σάββατο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως από αύριο, Κυριακή, το take away δεν θα επιτρέπεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Πριν από αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει πως ήδη σταμάτησε το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Εν συνεχεία, ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Από πλευράς του, ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη για την «αναστάτωση» μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ