Καλλιθέα: Ανησυχούν τα κρούσματα στο νηπιοτροφείο - Έκλεισαν δύο σχολεία
Ανανεώθηκε:
Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός των δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.
Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου και ήταν μια εργαζόμενη. Αμέσως πραγματοποιήθηκαν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι και επτά παιδιά διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.
Κατά την πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας έτσι στα 32.
Στη δεύτερη ιχνηλάτηση έφτασαν στα 65.
Την περασμένη Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και τα αποτελέσματα αναμένονται.
Την ίδια ώρα, καθώς αρκετά παιδιά του νηπιοτροφείου πηγαίνουν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, αποφασίστηκε να κλείσουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο.
Σημειώνεται, τέλος, πως όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά.
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11
Θεσσαλονικη: Αγρότες επιχειρούν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
12:02
Βραζιλία: Βίντεο καταγράφει αεροπλάνο με 180 επιβάτες που τυλίχθηκε στις φλόγες πριν απογειωθεί (vid)
11:59
Το Netflix σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις» για την εξαγορά της Warner Bros Discovery
11:59