ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική - Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30

Κορωνοϊός: Lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική - Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Την επιβολή ενός «σκληρού» lockdown στην Αττική στα πρότυπα του Μαρτίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία αποφασίστηκε νέα σκληρή καραντίνα για το Λεκανοπέδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει πως οι ειδικοί εισηγούνται να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα καταστήματα και τα κομμωτήρια.

Το ακριβές πλαίσιο των μέτρων θα εξειδικευτεί σε έκτακτη ενημέρωση αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 19:30 το απόγευμα, με τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε «θα εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική» ενώ ανέφερε επίσης πως «η επιτροπή θα συνεδριάσει και μετά θα ληφθούν τα όποια μέτρα».

Το πρωί, ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βελτιωθούν, τότε έρχεται καθολικό lockdown στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης, για την οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε αυριανή τηλεδιάσκεψη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική είχε συζητηθεί στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής, την προηγούμενη Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ