ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κλείνουν και τα δικαστήρια από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Lockdown: Κλείνουν και τα δικαστήρια από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου
INTIME

«Λουκέτο» στα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, στις Εισαγγελίες της Αττικής και στον Άρειο Πάγο, με ορισμένες εξαιρέσεις, μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο του lockdown, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Αντίθετα ανοιχτό φαίνεται ότι θα παραμείνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής, ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Από το lockdown, εξαιρούνται και θα διεξάγονται οι δίκες στις περιπτώσεις των:

  • Αυτοφόρων πλημμελημάτων
  • Υποθέσεων που επέρχεται αποφυλάκισης του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης που είναι το 18μήνο και συμπληρώνεται την 31η Αυγούστου 2021
  • Ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι θα αποφυλακίζονται, η δημοσίευση αποφάσεων

Η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των Εισαγγελιών στα δικαστήρια αυτά, περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ