ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με γκαζάκια στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Επίθεση με γκαζάκια στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ανενόχλητοι, ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, συνεχίζουν να χτυπούν οι εμπρηστές, όπως έγινε και στις τέσσερις τα ξημερώματα όταν και κατάφεραν να τοποθετήσουν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το κτήριο που στεγάζονται οι εφημερίδες «Δημοκρατία», «Εστία» αλλά και η «Εσπρέσο».

Οι εμπρηστές, άγνωστο πώς, κατάφεραν να φτάσουν έξω από τα γραφεία των εφημερίδων, που βρίσκονται στην οδό Ερατοσθένους –σε ένα κεντρικότατο σημείο της Αθήνας- και να τοποθετήσουν τα γκαζάκια, να τα πυροδοτήσουν και να προκαλέσουν ζημιές στην τοιχοποιία του κτηρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που το κτήριο που στεγάζει τις συγκεκριμένες εφημερίδες γίνεται στόχος, καθώς πριν από περίπου δύο χρόνια η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας είχε καταφέρει να ανέβει από την κεντρική είσοδο μέχρι τα γραφεία της εφημερίδας, να πετάξει μπογιές και να προκαλέσει ζημιές.

Τα γραφεία βρίσκονται δίπλα στο Καλλιμάρμαρο και στη γύρω περιοχή υπάρχουν δεκάδες στόχοι, που θεωρητικά φυλάσσονται ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να φυλάσσεται και το συγκεκριμένο κτήριο της εφημερίδας.

Οι Αρχές εκτιμούν και μάλιστα δεν αποκλείουν πίσω από την επίθεση να βρίσκεται ομάδα αντιεξουσιαστών, που βάζοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς και προκαλώντας φθορές σε κτήρια, ATM και τράπεζες συμπαραστέκεται στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ