ΕΛΛΑΔΑ

Γκίκας: Στο τραπέζι η υποχρεωτική διπλή μάσκα - Mάλλον θα χρειαστεί παράταση του lockdown

Γκίκας: Στο τραπέζι η υποχρεωτική διπλή μάσκα - Mάλλον θα χρειαστεί παράταση του lockdown
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στην εκτίμηση ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες, προχώρησε ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ήδη από την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων.

Ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας Μολυσματικών Ασθενειών εκτίμησε πως οι 2,5 αυτές εβδομάδες δεν θα φτάσουν για να περιορίσουν τη διασπορά και να μειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ενώ αποκάλυψε πως στο τραπέζι των μέτρων που συζητά η Επιτροπή βρίσκεται και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

«Δεν θα μας φτάσουν οι 2,5 βδομάδες. Αυτές οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ χρονοβόρες. Η καμπύλη είναι πολύ αργή. Μπορεί να χρειαστεί παράταση και μάλλον θα χρειαστεί παράταση», είπε ο Α. Γκίκας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι «μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Μπορεί να αναθεωρήσουμε για παράδειγμα τις μάσκες. Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά».

Ο καθηγητής είπε επίσης ότι η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων συζητήθηκε στην Επιτροπή, ωστόσο, τόνισε πως «αυτό δεν αφορά εμάς, αλλά τους μηχανισμούς του κράτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ