ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Ποινική δίωξη για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος συνολικά  23 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ωστόσο, σε βάρος ενός ακόμη συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει προθεσμία.

Οι 23 καλούνται -κατά περίπτωση- να αντιμετωπίσουν τις πλημμεληματικές κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος, ενώ ένας εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται.

Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 νεαροί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Προκλήθηκε μικρής διάρκειας ένταση, όταν αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ