ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Γέμισε η μία εκ των δύο κλινικών Covid

Πύργος: Γέμισε η μία εκ των δύο κλινικών Covid
Φωτογραφία αρχείου Δελτίο τύπου / POOL

Ανησυχεί η αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ηλεία, ενώ, την ίδια ώρα, η μια εκ των δύο κλινικών Covid-19 στο Νοσοκομείο του Πύργου έχει γεμίσει.

Την Πέμπτη στην Π.Ε. Ηλείας εντοπίστηκαν 13 κρούσματα, ενώ πηγές αναφέρουν πως αναμένονται αποτελέσματα για έξι ύποπτα κρούσματα που ελέγχθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου από την Κεφαλονιά που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αυτή κρίνεται αρκετά σοβαρή, και οι γιατροί της μονάδας ΜΕΘ covid-19, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν να βελτιώσουν την κλινική του εικόνα.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168.872, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.088 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54.146 (61,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 203 (72,2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 1.194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ