ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους 75 - 79 ετών

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους 75 - 79 ετών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Carlos Giusti

Σήμερα αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75 - 79 ετών.

Στόχος είναι ο εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη ομάδα να ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πώς να κλείσετε ραντεβού

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, αρχικά ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ του. Έπειτα μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Μετά, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και η δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, άνοιξε η πλατφόρμα και για τους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ