ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Καβάλα: Ανησυχία και στη Θάσο λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Καβάλα: Ανησυχία και στη Θάσο λόγω αυξημένων κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου Pixabay / Christo Anestev

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Θάσου καθώς από τα 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ για την Ανατολική Μακεδονία, τα επτά αφορούν στο νησί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει το νησί, ενώ έντονο προβληματισμό έχει διατυπώσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, όσο και η συχνή διενέργεια διαγνωστικών δοκιμασιών στα μέλη της μαθητικής κοινότητας».

Συμπληρώνει δε πως «σε περίπτωση αδυναμίας των παραπάνω τίθεται το δίλλημα της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο νησί».

Κλειστά αρκετά σχολεία στο νομό Καβάλας

Η πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει και το νομό Καβάλας έχει δημιουργήσει σημαντικές δυσχέρειες και στην λειτουργία των σχολείων. Το γυμνάσιο στον Πρίνο παραμένει κλειστό από την Πέμπτη και για 14 ημέρες, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γονείς και μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για το δημοτικό σχολείο αλλά και για τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής.

Σημειώνεται ότι έως τις 18/02 έχει ανασταλεί η λειτουργία του 3ου Νηπιαγωγείου και της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου.

Εξάλλου για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί rapid tests στο κλειστό Γυμναστήριο των Λιμεναρίων, προκειμένου να εξεταστούν μαζικά μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ