ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος: Καλύτερα η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα - Δεν θα αποσιωπήσουμε το πρόβλημά της

Γιαννάκος: Καλύτερα η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα - Δεν θα αποσιωπήσουμε το πρόβλημά της
INTIME / © Intime p.a.

Βελτιωμένη είναι η κλινική εικόνα της νοσηλεύτριας από την Κέρκυρα που εμφάνισε το σύνδρομο Guillain-Barré, δηλώνει σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας ότι η ίδια τον εξουσιοδότησε να μεταφέρει ότι «δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα υγείας» προ το εμβολιασμού της.

«Για την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την έρευνα του Εισαγγελέα, καλοδεχούμενη. Θα αποδειχθεί ότι δεν διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις» αναφέρει παράλληλα ο κ. Γιαννάκος.

«Αξίζει να αναφέρω ότι σήμερα μέσω του Σωματείου του Νοσοκομείου ΚΑΤ επικοινώνησε μαζί μου ο Διευθυντής Νευροχειρουργός του ΚΑΤ κος Ρούσσος Λαυρέντιος και μου δήλωσε την διάθεση του να υπερασπιστεί τις απόψεις μου επιστημονικά στον Εισαγγελέα και όπου χρειασθεί. Είχε εξ άλλου αντίστοιχη εμπειρία με άλλο εμβόλιο» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου ότι παρέλυσαν τα κάτω άκρα 40χρονης νοσηλεύτριας, αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, είπε πως η 40χρονη «ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μία στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί».

Στις δηλώσεις του σήμερα, Παρασκευή, ο κ. Γιαννάκος επισήμανε πως «μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου εμφανίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Συντασσόμαστε με την επίσημη άποψη του νοσοκομείου και των γιατρών του νοσοκομείου ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν τη σύνδεση του σοβαρού προβλήματος υγείας της συναδέλφου με τον εμβολιασμό. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπερ του εμβολιασμού με πράξεις. Το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο. Όμως όπως όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες σε απειροελάχιστο ποσοστό. Εμβολιάσθηκα χωρίς κανένα πρόβλημα».

«Εμβολιάσθηκαν 50.000 συνάδελφοι χωρίς πρόβλημα Εμβολιάσθηκαν χιλιάδες πολίτες στα νοσοκομεία χωρίς να καταγραφεί πρόβλημα. Δεν θα αποσιωπήσουμε το πρόβλημα υγείας της συναδέλφου και έτσι να μην της δοθεί η δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης σωματικής και ηθικής βλάβης. Είναι κρίμα από το Θεό. Ζει την οικογένειά από το πενιχρό μισθό» συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ