ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από Παπαευαγγέλου για την ενδοοικογενειακή διασπορά

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από Παπαευαγγέλου για την ενδοοικογενειακή διασπορά
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Καμπανάκι» για την ενδοοικογενειακή διασπορά του νέου κορωνοϊού έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, η καθηγήτρια τόνισε ότι θα πρέπει να προσέχουν ποιον βάζουν στο σπίτι τους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι κολλάμε από συγγενείς και φίλους πιο συχνά από τον κακό ξένο.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνουμε:

«Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, 11 μήνες μετά την κήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, βλέπουμε μεγάλες ροές σε κλειστές δομές, σε εργασιακούς χώρους, αλλά και σε νοσηλευτικά ιδρύματα, γεγονός που μας επιβεβαιώνει ότι ο ιός αυτός εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνουμε, μια μικρή μας απροσεξία ή αδιαφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες μέρες, οπότε και θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια», και θα χρειαστεί να παραμείνουμε στο σπίτι.

Όπως είπε ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες μέρες, προειδοποιώντας ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις ημέρες που θα αναγκαστούμε να παραμείνουμε στο σπίτι.

«Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Να βάζουμε πάνω από όλα τη λογική», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται ούτε τρόμος ούτε εφησυχασμός», αλλά τήρηση των μέτρων.

Με τα λεγόμενα της κ. Παπαευαγγέλου περί ενδοοικογενειακής μετάδοσης συμφώνησε και ο επίκουρος καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, ο χρυσός κανόνας σε αυτή τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ